Over Mij

Lideke van der Kleij

Wie ben ik?

Ik ben Lideke van der Kleij en net als jij ben ik gevoelig voor een burn-out. Tevens ben ik hoog gevoelig en daarom goed in staat om goede analyses te maken en mensen goed aan te voelen. Het werk als coach past hier erg goed bij.

Mijn eigenschappen

Lange tijd was ik niet bepaald trots op mijn eigenschappen. Het is niet zo ‘cool’ op school als je behoort tot de stillere kinderen. Gelukkig werd ik niet gepest, maar voelde ik mij wel een buitenstaander. Ik werd vaak over het hoofd gezien, zowel door medeleerlingen als docenten. Dat vond ik niet leuk. Toch vond ik het ook vervelend als alle aandacht ineens wel op mij werd gericht, dan ging ik blozen. Dit voelde als een aanval en ik sloeg dicht. Een goede voorbereiding hielp mij altijd, omdat ik dan houvast had. Hoe ouder ik werd hoe meer ik me ging aanpassen aan mijn omgeving en me zo extravert mogelijk gedragen.

Gevoelig voor burn-out

Dat kost bakken energie en dat heb ik geweten! Ik weet inmiddels dat ik gevoelig ben voor burn out. Mijn lichaam liet op een gegeven ogenblik niets aan duidelijkheid te wensen over. Als ik overprikkeld was dan sliep ik niet meer, kreeg ik last van hartkloppingen en raakte ik in paniek. Steeds weer wees alles erop dat ik onvoldoende had geluisterd naar signalen van mijn lichaam en DOOR ben gegaan als werknemer, als moeder en als vriendin. Ik wilde zo graag ‘normaal’ zijn en dus voldoen aan de verwachtingen die ik dacht dat mijn omgeving van mij zou hebben. Geen zwakte of kwetsbaarheid tonen en laten zien dat ik mijn vrouwtje wel stond. Foute boel! Zo werkt dat niet. Ik heb moeten leren om mijn eigenschappen te accepteren en om mijn ‘zwakte’ om te zetten in kracht. Dit was ook niet langer een keuze, ik heb ervaren dat het lichaam altijd gelijk heeft! Wat betekende dit voor mij?

 

Wil je meer infomatie?

Aanvragen

Lideke van der Kleij

Coach