Uitslag Quiz

smiley2

Ben jij gelukkig? Een moeilijke vraag. ‘Ben ik werkelijk gelukkig? Mijn vriendinnen lijken het allemaal goed voor elkaar te hebben. Ze lijken echt gelukkig met hun leven. En optimistisch over hun toekomst. Ik blijf me echter maar afvragen of dit echt het leven is dat ik wil, of mijn twijfels over de toekomst normaal zijn of dat ik misschien iets in mijn leven moet veranderen…’

Dit zijn zo van die gedachten die iedereen wel eens heeft. En vaak is ons antwoord: geen antwoord. We stoppen deze akelige vragen en twijfels snel weg en storten ons hals over de kop in het werk, de studie. We vluchten weg in dagdromen over de vakantie en laten de situatie verder zoals die is. Gelukkig of niet. Wat maakt het uit?

En of het uitmaakt! Wij hebben, zoals gewoonlijk weer een klein testje voor je. Een kleine quiz die je vooral niet te serieus moet nemen, maar die je misschien wel aan het denken zet.

Als je ’s morgens wakker wordt

Stap je direct uit bed, douchen, een ontbijtje en dan ga je vol energie de deur uit. (5 punten)

Zucht en steun je, draai je je nog eens om en vraag je je af waarom je eigenlijk zou opstaan. Er wacht je weer een zware, grijze dag… (2 punten)

Als iemand een negatieve opmerking over je uiterlijk heeft…

Lach je erom. Kijk eens wie er hier wat zegt…! (4 punten)

Keldert je humeur en voel je je rot. (3 punten)

Als je aan de toekomst denkt…

Dan zie je die vol verrassingen en spannende dingen. Je kunt niet wachten… (5 punten)

Het lukt je niet om aan de toekomst te denken. Het dagelijkse leven eist al je aandacht op en daar ben je al niet blij mee. Laat staan dat je zin of tijd hebt om aan toekomstige problemen te denken.
(1 punt)

Je liefdesleven is

Nogal saai. Verliefdheid en passie behoren tot het verleden. Na verloop van tijd sluipt overal de routine in, ook in een relatie. Je had nooit gedacht dat verveling een van de meest positieve aspecten van een relatie kon zijn! (2 punten)

Je mag niet klagen. Jullie doen veel dingen samen, er is altijd wel iets leuks of nieuws te doen. Het kon echt slechter… (3 punten)

Je wordt uitgenodigd voor een verrassingsweekendje

Je accepteert enthousiast. Ze konden je niet blijer maken. Je bent dol op verrassingen. (5 punten)

Je bent te moe om de uitnodiging te accepteren. Je zegt dat je erover zult nadenken en bedenkt dan een smoesje. Je bent liever een rustig weekendje thuis. (2 punten)

Je vriendinnen zijn op dieet

Jij zou ook direct op dieet gaan, als dat maar niet hoefde te betekenen dat je niet meer van al die heerlijke dingen moest afzien… Wat voor leven is het zonder de geneugten van de tafel? (3 punten)

Je gaat op hun uitdaging in. Dit is het juiste moment. Een paar kilootjes minder kan geen kwaad. (5 punten)

 

Je krijgt een aanbod voor een nieuwe job

Je vraagt naar de voorwaarden, het salaris, de vooruitzichten voor de toekomst… En vooral ook hoeveel vrije tijd je naast je baan nog over zult hebben. Maar het idee trekt je aan, veel zelfs! (3 punten)

Je wijst het aanbod direct van de hand. Teveel dingen om aan te denken. Teveel geregel. Je blijft zitten waar je zit… (2 punten)

Als je een cijfer aan je leven op dit moment moest geven

Dan zou dat zeker een voldoende zijn. (5 punten)

Mmm…. Laten we zeggen… Het kan veel beter… Een vijf misschien? (1 punt)

Je brengt je vrije tijd het liefst door…

Te midden van veel mensen, met je vriendinnen, heerlijk shoppen, stappen. (5 punten)

In alle rust. Met een boek op de bank. Rustig thuis een beetje rommelen en uitrusten. (3 punten)

Je hebt nu alle vragen beantwoord. Tel de punten die je gescoord hebt bij elkaar op en kies het profiel dat bij jouw totaalscore hoort.

Minder dan 25 punten
Ok, laten we het maar eerlijk zeggen: volgens ons ben je op dit moment niet echt gelukkig. Of lukt het je niet om van alle mooie dingen in het leven te genieten. Niets verontrustends, hoor. Maar probeer je eens voorstellen hoe je leven eruit zou zien als je het vanuit een ander, positiever gezichtspunt zou bekijken! Problemen hebben we allemaal. De een meer, de ander minder. Maar het verschil zit ‘m vooral in de manier waarop je ermee omgaat. Het is de houding waarmee je het leven tegemoet treedt, die bepaalt hoe gelukkig jij wel of niet bent. Als je de dingen met optimisme en moed bekijkt, ziet alles er al weer heel anders uit. Geluk ligt in ons zelf. Laten we geen alibi zoeken in externe omstandigheden. Wij bepalen zelf (voor een groot deel) hoe gelukkig we zijn. Probeer het maar eens!

25 tot 35 punten
Je beleeft gelukkige momenten die afgewisseld worden door rustigere moment. Je leven wordt bepaald door pieken en dalen. Soms voel je je als in de zevende hemel, het volgende moment zit je in zak en as… Geen paniek. Dit hoort nu eenmaal bij je karakter en misschien houden de mensen om je heen juist daarom van veel van je. Ook al laat je je soms teveel gaan en verdrink je op ongelukkige momenten misschien een beetje teveel in het zelfmedelijden. Waar of niet?

 

Meer dan 35 punten
Woow! Als je echt zoveel punten hebt gescoord, ben je ‘miss geluk’ in persoon. Misschien vinden sommige mensen je wat oppervlakkig, maar luister daar maar niet naar. Je hebt een vrolijke aard en probeert de dingen altijd van de optimistische kant te bekijken. Een goede eigenschap waar menigeen jaloers op zal zijn. We hebben geen enkele goede raad voor jou. Misschien kunnen we beter aan jou vragen wat wij moeten doen om gelukkig te zijn…